Zoneterapi til små og store børn
Dig og dit spædbarn
Zoneterapi er en blid behandlingsform, der støtter kroppen med at finde sin balance. Derfor er zoneterapi velegnet til spædbørn, der gennemgår en omfattende tilpasningsproces, specielt i sine 3 første levemåneder. At blive forældre kan være stressende. Forandring af hverdagen, træthed og afmagt, hvis barnet er utrøsteligt, kan skabe frustrationer. Her kan zoneterapi bidrage til at give familien ro og overskud i hverdagen. Kan kombineres med blid massage af både barn og forælder samt rådgivning efter behov.
Symptomer
Uro, langvarig gråd, problemer med fordøjelsen og kolik er kendte lidelser hos spædbørn. Lidelserne går oftest over af sig selv efter en periode, men få behandlinger med zoneterapi (2-6 gange) kan i mange tilfælde reducere problemerne hurtigt.
Fordøjelsesproblemer
Der kan være flere årsager til fordøjelsesproblemer. Hvis et fødselsforløb har været vanskeligt, langvarigt eller voldsomt, kan nervebaner i barnets nakkeområde blive klemte og det kan forårsage, at fordøjelsen ikke forsynes med optimal besked. Er barnet født for tidligt, kan det have et umodent fordøjelsessystem. Begge problemer kan give mavesmerter og resultere i utrøstelige spædbørn. De trækker knæene op over maven og presser i perioder uden resultat. Ved klemte nervebaner er behandling af bl.a. nakkens reflekszoner meget effektivt. Er barnet født for tidligt og har et umodent fordøjelsessystem, har zoneterapi ofte en god effekt. En anden blid og effektfuld behandlingsform er kranio-sakral terapi – læs mere om dette i menuen.
Fakta
En undersøgelse udført af en speciallæge i børnesygdomme og to zoneterapeuter fra Forenede Danske Zoneterapeuter (FDZ) har vist at behandling med zoneterapi reducerer skrigeture / kolik hos spædbørn. Undersøgelsen omfattede 30 børn i alderen 4-13 uger med skrigeture på mere end 1 ½ time i døgnet. Undersøgelsen viste klar effekt af zoneterapien. Se omtale i Ugeskrift for læger 163/27, 2001.
Større børn og zoneterapi
De mest gængse symptomer hos større børn er problemer med fordøjelsen, hyppig mellemørebetændelse, nedsat immunforsvar eller manglende trivsel. De større børn er ofte åbne for at tale om skolen, kammeraterne, puberteten, den manglende selvtillid eller om udfordringer på hjemmefronten. Ydermere er min erfaring, at zoneterapi hjælper urolige børn til at finde ro. De hviler mere i sig selv efter behandlingen og kan selv give udtryk for, om hvornår der er behov for yderligere behandling.
Luftvejs- og øreproblemer
Børn med luftvejs- og/eller øreproblemer har ofte stor effekt af zoneterapi. Slimdannelse, hyppige forkølelser og aflukning af det eustatiske rør giver overtryk i mellemøret og det kan medføre ubehag og smerter. Barnet kan få en følelse af at være i en ”osteklokke ”. Dette kan give besvær med indlæring, tale og hørelse samt dårlig trivsel, især hvis problemet er hyppigt og langvarigt. Hvis barnet har fået mange penicillinbehandlinger, kan der forekomme ubalancer i tarmsystemet pga. en nedbrydning af de gode tarmbakterier, som er særdeles vigtige for vores immunforsvar og almene velbefindende.
Tilbud til mødregrupper
Jeg deltager gerne i mødregrupper, hvor jeg fortæller om zoneterapi, besvarer spørgsmål og giver prøvebehandlinger.
Tilbud til daginstitutioner
Bring en lidt anden vinkel på barnets sundhed ind i debatten: Jeg deltager gerne ved en forældreaften i daginstitutionen, hvor jeg fortæller om zoneterapi, besvarer spørgsmål samt fortæller om de erfaringer jeg har i mit arbejde med børn.
Kontakt mig så vi sammen kan afsætte tid og sted.
Min behandling i trygge rammer
Min behandlingsform er præget af ro, fred og hjerterum. Jeg tilbyder afstressende zoneterapi kombineret med rådgivning og samtale i min klinik eller i dit hjem. Det er vigtigt at du og dit barn føler jer trygge ved behandlingssituationen. Er der behov for det, behandler jeg både dig og dit barn den/de første gange, og afsætter god tid til at tale om tingene undervejs. Trods den blide behandling kan den give anledning til gråd hos barnet, når de ømme zoner behandles. Men barnet falder som regel hurtigt til ro igen. Ofte ses en ændring i barnets adfærd i løbet af det første døgn efter behandlingen. Det kan f.eks. være en ekstra lur, mere afføring eller bedring i symptomerne. Der kan også forekomme en kortvarig forværring af symptomerne, men den aftager ofte, efterhånden som behandlingerne skrider frem.